Boomer magazine

Hoogste tijd voor een cruise!? Of flinke vliegreis

We hebben het even niet over uw ecologische voetafdruk. Maar wel over buitenkansjes. De afbeelding hieronder gaat over de vijf grootste dalers op de Amerikaanse beurzen op donderdag 5 maart 2020. Drie cruise maatschappijen en twee luchtvaartmaatschappijen. We hebben het hier over een dagkoers, in werkelijkheid daalden de koersen van deze beursgenoteerde ondernemingen al snel zo’n vijftig procent, de afgelopen maanden.

Intussen beperken ze het aantal vluchten en afvaarten, ze krijgen de boten en vliegtuigen nauwelijks vol. Maar, om maar eens met een voetballer te spreken, ‘elk nadeel hep z’n voordeel’. En zo is het maar net. Norwegian Cruise Line bijvoorbeeld (NCL in de afbeelding) biedt op dit moment 30 procent korting op heel veel cruises. En dan vaak ook nog voor honderden Euro’s aan onboard credits, geld dat u onderweg mag besteden.

Als er ooit een moment was om het te doen – in elk geval vanuit financieel oogpunt – dan is het nu.