Missie

Over ons: de babyboomers

Inderdaad, we zijn geboren in de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog. En ja, we waren en kwamen met velen. Want de pil? In 1964 voor het eerst in ons land. Condooms? Bijna illegale waar. AOW? Bestond niet, pas vanaf 1957. Pensioen? Heel bijzonder. Centrale verwarming? Ook al niet. Badkamers? Meestal niet. Minimumloon? Kwam pas vanaf 1969. Auto’s? Zeldzaam, een brommer was al heel wat.

Lattes en panini? Wij smeerden nog boterhammen en namen ze mee in een trommeltje. Paar keer per jaar naar het buitenland? Een weekendje Noordwijkerhout, dat was al heel wat. En nu liggen we onder een maatschappelijk vergrootglas, we verpesten het voor de jongeren, wij hebben alles voor elkaar. Op deze BOOMER-site leggen we uit, kijken we terug, kijken we vooruit en nemen we iedereen de maat. Maar vooral ook onszelf.

Back to top button